Fietsen en wandelen in Drenthe

Fietsen in Drenthe

Camping Midden Drenthe is een ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten in de omgeving. Camping Midden Drenthe is gelegen bij fietsknooppunt 52 en vanaf hier kunt u lange en/of korte fietstochten maken. Vanaf de camping kunt u zo aansluiten op het fietsknoopnetwerk in de omgeving.

Wij hebben een aantal mooie routes voor je uitgestippeld:

 • De Drentse bosroute
  De DrentseBos route is een hele mooie fietsroute die start vanaf de camping.  Deze fietsroute brengt u door bos en beekdal en voert o.a. langs herinneringscentrum kamp Westerbork en de Radiosterrenwacht.
 • Orvelter fietsroute
  De Orvelter fietsroute is een fietstocht van 41.5 kilometer en leid je door de afwisselende hoogtepunten die het mooie Drenthe hebben gevormd. De Drentse Hooglanden bieden kilometers aan mooie landschappen met heideheuvels, bossen en Schotse Hooglanders.
 • Fietsroute door Drenthe haar dorpen
  Deze fietsroute is 33 kilometer. Je start bij deze fietsroute in het Drentse dorp Westerbork bij knooppunt 90.
 • Fietsroute bij Zwiggelte
  Deze fietsroute is 49 kilometer. Je start bij deze fietsroute in Westerbork bij knooppunt 90. Wanneer je eenmaal aan het fietsen bent kom je in het Drentse dorp Zwiggelte.
 • Fietsroute door de natuur bij Mantinge
  Deze fietsroute is 72.5 kilometer. Je start bij deze fietsroute in Hooghalen bij knooppunt 15. Fiets door de prachtige natuurgebieden van Drenthe.
 • Fietsroute groeten uit Grolloo
  Deze fietsroute is maar liefst 74 kilometer. Deze fietstocht is voor de echte fiets lief hebber.
 • Fietsroute door Sleenerzand, Orvelte en Witteveen
  Deze fietstocht is 36 kilometer. Deze fietsroute start bij de knooppunt parkeerplaats schapendrift. Wanneer je eenmaal aan het fietsen bent zie je Drenthe met veel natuur, uitgestrekte bossen en heidevelden.

 

Wandelen en kamperen

Als u op zoek bent naar kamperen in combinatie met wandelen, dan is de omgeving van Camping Midden Drenthe een ideale locatie. Er zijn vele mooie wandelingen . Als u op zoek bent naar een avontuurlijke wandeling kunt u het blotevoetenpad lopen. Dit is een avontuurlijke wandeling door het Drents Friese Wold. Het pad is ongeveer 2 km lang en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent dat het soms glibberig kan zijn en dat deze route niet geschikt is met kinderwagens of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is het meenemen van een hond op deze route niet toegestaan.
Lopen op blote voeten is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg gezond! Je voeten hebben wel 27.000 zenuwuiteinden, die worden gestimuleerd tijdens het wandelen. Het bevordert de bloedsomloop, is goed voor je hart, zorgt voor een betere houding en traint de spieren.

Als u liever niet op blote voeten loopt,  kunt u natuurlijk ook vele andere wandelingen maken in de nabije omgeving.  Staatsbosbeheer heeft meerdere leuke routes uitgestippeld in het hart van Drenthe. Combineer het kamperen met wandelen op de mooie routes uitgezet door Staatsbosbeheer.