Fietsen en wandelen in Drenthe

Fietsen in Drenthe

Camping Midden Drenthe is een ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten in de omgeving. Camping Midden Drenthe is gelegen bij fietsknooppunt 52 en vanaf hier kunt u lange en/of korte fietstochten maken. Vanaf de camping kunt u zo aansluiten op het fietsknoopnetwerk in de omgeving.

De DrentseBos route is een hele mooie fietsroute die start vanaf de camping.  Deze fietsroute brengt u door bos en beekdal en voert o.a. langs herinneringscentrum kamp Westerbork en de Radiosterrenwacht.

 

Wandelen en kamperen

Als u op zoek bent naar kamperen in combinatie met wandelen, dan is de omgeving van Camping Midden Drenthe een ideale locatie. Er zijn vele mooie wandelingen . Als u op zoek bent naar een avontuurlijke wandeling kunt u het blotevoetenpad lopen. Dit is een avontuurlijke wandeling door het Drents Friese Wold. Het pad is ongeveer 2 km lang en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit betekent dat het soms glibberig kan zijn en dat deze route niet geschikt is met kinderwagens of voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is het meenemen van een hond op deze route niet toegestaan.
Lopen op blote voeten is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg gezond! Je voeten hebben wel 27.000 zenuwuiteinden, die worden gestimuleerd tijdens het wandelen. Het bevordert de bloedsomloop, is goed voor je hart, zorgt voor een betere houding en traint de spieren.

Als u liever niet op blote voeten loopt,  kunt u natuurlijk ook vele andere wandelingen maken in de nabije omgeving.  Staatsbosbeheer heeft meerdere leuke routes uitgestippeld in het hart van Drenthe. Combineer het kamperen met wandelen op de mooie routes uitgezet door Staatsbosbeheer.