Wandelen in Drenthe

Wandelen door Drenthe

Wandelen door Drenthe. Natuurschoon en rust zijn dé kenmerken van het Drentse land. Deze kenmerken hebben van Drenthe een favoriete vakantie-provincie gemaakt. De wandelaar ziet het meeste. U kunt uw eigen tempo bepalen om alles rustig te bekijken.
Hieronder vind u een een aantal mooie wandelgebieden in de omgeving van Camping Midden Drenthe. Klik hier voor meer wandelingen in Drenthe. 

 

Nationaal Park het Drents-Friese Wold

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Namelijk het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden vormen hier een zeer bijzonder landschap. Via fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes kunt u de natuur in het nationaal park ontdekken. Klik hier voor meer infomatie. 

Nationaalpark Dwingelderveld

Het hele jaar door is het Nationaal Park Dwingelderveld een verrassend natuurgebied. zowel om door te fietsen als te wandelen. Wilt u meer informatie over dit park om de verschillende routes te ontdekken Klik dan hier.

Boomkroonpad Drouwen

Boomkroonpad Drouwen is een spannende tocht door de worteltunnel en vervolgens als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Een leuke wandeling om te maken met uw kind of kleinkind.