Fietsen en Wandelen in Midden Drenthe

Fietsen en wandelen in Midden Drenthe!

Midden Drenthe is een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpen. Het is dan ook de perfecte bestemming voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Vanuit de camping fiets je zo de bossen in.

Fietsen in Midden Drenthe

Midden Drenthe heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden die je langs de mooiste plekjes leiden. Of je nu een recreatieve fietser bent of juist houdt van lange afstanden, er is voor iedereen wat te vinden. Een van de bekendste fietsroutes in de regio is de ‘Drentsche Aa-route’, die je langs de oevers van de gelijknamige beek voert. Deze route biedt prachtige vergezichten en voert je langs historische boerderijen en karakteristieke Drentse dorpjes. Een andere populaire fietsroute is de ‘Hunebed Highway’, waarbij je langs de indrukwekkende hunebedden fietst die Drenthe rijk is.

Wandelen in Midden Drenthe

Ook voor wandelaars is Midden Drenthe een geweldige bestemming. De uitgestrekte bossen en heidevelden bieden tal van wandelroutes met diverse lengtes en moeilijkheidsgraden. Een van de mooiste wandelroutes is de ‘Orvelterveld-route’, die je langs de uitgestrekte heidevelden en bossen voert. Ook de ‘Holtingerveld-route’, die je langs het gelijknamige natuurgebied voert, is een aanrader. Hier kun je genieten van de bijzondere flora en fauna die het gebied rijk is.

Pittoreske dorpen en bezienswaardigheden

Naast fietsen en wandelen zijn er in Midden Drenthe ook tal van bezienswaardigheden en pittoreske dorpen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is het dorpje Orvelte een ware trekpleister voor toeristen. Dit historische dorpje ademt nog de sfeer van vroeger en is bij uitstek geschikt om te bezoeken met de fiets of te voet. Orvelte ligt op 5 km afstand van onze camping.
Ook het ‘Dwingelderveld’, het grootste natte heidegebied van West-Europa, is een must-see voor natuurliefhebbers.

Ga jij fietsen of wandelen?

Midden Drenthe is een geweldige bestemming voor fiets- en wandelliefhebbers. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en tal van pittoreske dorpen is er voor ieder wat wils. Of je nu houdt van recreatief fietsen of juist lange afstanden wilt afleggen, of je nu houdt van korte wandelingen of juist lange tochten door de natuur, Midden Drenthe heeft het allemaal. Wil je meer informatie over wandel- of fietsroutes? Kom dan gerust even langs bij de receptie!