Inspiratie & Tips meivakantie

Inspiratie & Tips

Meivakantie 2020

Wij hebben als reactie op de vorige Inspiratie &tips mail een vraag gekregen van Marjolein. Super leuk en dank je wel!
Marjolein vraagt zich af wat er in de omgeving te doen is tijdens de meivakantie. Wij hebben dit opgezocht voor jullie en hierbij onze top 3! Wij hebben zelf ook veel uitstapjes gemaakt. Dit kunnen we niet allemaal kwijt in deze mail, maar als je ons volgt op facebook en instagram dan staan hier al onze verhalen op!

Tip 1: Ontdek de Big 5 Hunebedden

Wist je dat er 52 Hunebedden zijn in Drenthe? Een beetje veel om in 1 keer te bezoeken:)  Wij hebben deze dus ook nog niet allemaal bezocht, maar zijn laatst wel naar het Hunebed centrum in Borger geweest. Dit is maar een kwartiertje rijden vanaf de camping. Hier staat het grootste Hunebed van Drenthe en je vind hier ook allemaal leuke weetjes over deze historie. Ook leuk om dit in gebied te fietsen of wandelen! De Big 5 kun je vinden in Gasteren, Borger, Emmen, Rolde en Schoonoord.

Tip 2: Bezoek het Drents museum in Assen

Op 15 minuten rijden vind je het Drents Museum in Assen.  Tijdens een regenachtig dagje is dit zeker de moeite waard! Ondanks dat wij niet echt museumbezoekers zijn hebben wij hier ons toch aan gewaagd. En het was echt leuk! Naast de vele tentoonstellingen is er ook voor families genoeg te doen: Codenaam: Energy! Het is dé plek in Nederland waar je samen op een speelse manier aan de slag gaat met energie. Leuk weetje:  Iedereen tot 18 jaar heeft gratis toegang tot het Drents Museum!

Tip 3: Bewandel het boomkroonpad in Drouwen

Wij hebben een paar weken geleden op een zonnige zondagochtend het boomkroonpad gelopen.
Dit pad ligt in Drouwen op nog geen 15 minuten rijden vanaf de camping. Het boomkroonpad is een pad dat boven de bomen is aangelegd. Echt wel grappig om te zien. Voor kinderen is het een echte belevingstocht. Dinne was er nog iets e klein voor, maar achter in een rugzak was het ook leuk. Daarnaast zijn bij dit bos ook heel veel mooie wandelingen te maken. Wij deden de hei-route. 5 km door bos en hei. Daarna natuurlijk een heerlijk stukje worteltaart(tip!) en koffie.

Kamperen tijdens de Meivakantie?

We hopen dat we jullie geïnspireerd hebben met onze informatie en Tips. Wil jij al deze leuke activiteiten doen? Kom dan bij ons kamperen tijdens de meivakantie. Tot en met 1 maart kun je deze vakantie met 10% korting boeken!
Heb je ook een vraag zoals Marjolein? Stel ze gerust en in de volgende mail zullen wij deze zo goed mogelijk beantwoorden. Heb je zelf een tip? Dan kun je die natuurlijk naar ons mailen. info@campingmiddendrenthe.nl

Hopelijk zien we jullie snel!

Groetjes,
Hilmer en Marieanne